Länkar

 

 

Allmän herpetologi

 

SHR

 

Sveriges Herpetologiska Riksförenings hemsida. Är du intresserad av Herpetologi rekomenderar jag att du tar kontakt med din lokala förening. Där finns många kunniga människor och olika aktiviteter ordnas. Som medlem får man ~4 ggr om året tidsskriften Snoken där mycket matnyttigt står att läsa. 

 

Reptiles Magazine

 

Amerikansk tidsskrift som kommer ut varje månad. Tonvikten är även här på djurhållning i fångenskap. Varken artiklarnas eller tidningens kvalitet är lika bra som Reptilias men den kommer ut dubbelt så ofta så de är i mina ögon ungefär likvärdiga. Tidningen är tydligt riktad mot den amerikanska marknaden och det är ganska mycket annonser. Priset på prenumerationer är bra och det fungerar smidigt.

 

 

Ödlor

 

Geckoforum 

 

Forum på Svenska, mest om Leopardgeckos men även andra herptiler. Mycket trevlig stämning och många kunniga användare.

 

GGA

 

Global Gecko Association, en förening för geckoentusiaster från hela världen. Medlemskap berättigar en till två nummer av deras tidning Gekko och 4 nummer av infobladet Chit-Chat om året och möjlighet att beställa fina böcker som är svåra att få tag på annars från deras webshop. Det är inte alltid det går snabbt när man har med dem att göra men saker brukar komma till slut.

 

 

 

Evertebrater

 

Kryp

 

Sverigen största forum för ryggradslösa djur. Störst fokus på fågelspindlar men de fleasta andra kryp figurerar i större eller mindre mängd. Många duktiga fotografer och kunniga medlemmar.

 

Arachnoboards

 

Amerikanst spindelforum. Mest om fågelspindlar men även äkta spindlar och andra ryggradslösa djur. Mycket information även om det ibland kan vara svårt att sålla i alla trådar med folks suddiga bilder på spindlar ur fokus.